Commercial

LAKE STREET PLACE

Lake Street Place is an urban mixed-use project with over 35,000 square feet of restaurant and retail on the street level and over 140,000 square feet of office space above. The commercial space is organized around a culinary courtyard which is open to the sky and accessed by an arcade lined with shops. The design respects the two story nature of the surrounding area, with the street face broken into a series of smaller facades which step back to generous decks. Over 500 parking stalls are provided in an underground parking facility that will serve the tenants but also provide much needed off-hour and weekend parking for the downtown area.

LAKE UNION II

Stock & Associates designed this project on Eastlake Avenue to complement a sister building within this growing neighborhood of research and development buildings in South Lake Union. The site planning for this campus of four structures for the same client included preparing a Street Vacation application to Seattle Department of Transportation; presenting to the Seattle Design Commission; and preparing documents for the City Council approval. The site design included public art; a hill-climb to connect to a network of future public pathways and parks; and plazas on either side of Eastlake Avenue that opened up to views of Lake Union. The floor plan included 178,500 square feet on four levels, with lab space and accessory use areas such as office, conference and lobbies. Roof top outdoor space rounded out the program elements with views over adjacent buildings to Queen Anne and beyond. The project was designed to meet LEED Gold standards, and included rain gardens in the widened sidewalks; green roofs; use of stormwater to generate electricity using a micro-turbine; creating tenant improvement guidelines; use of recycled materials; and creating a Visitors Center & Interactive Display educating the public to the history of the site and the Steam Plant across the street.

219 TERRY AVE NORTH

Tenant Improvement. This project began with the substantial renovation of an existing warehouse and addition to create a biotech lab and office facility. Stock and Associates designed the shell, core, and tenant improvements which included offices and labs for three biotech companies with shared lab services floor. We also provided interior design for the building and tenant spaces including signage design. The addition provided a modern core with a new elevator, restrooms, loading dock, and fire stairs. Wood beams, tin fire doors, and industrial equipment was saved and installed in the renovated building’s public areas to preserve some of the original characterWood siding from the 1970s was stripped from the exterior of the warehouse to reveal the original window openings. This project has been awarded LEED Gold certification.